Het Caribbeanlife !!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Rayenne
09 December 2008 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town
2e week
Tijdens het weekend van de hurricane hebben we meerdere mensen leren kennen die ons elke keer weer een ander “spannend” verhaal vertelden. Verhalen over het dak dat eraf kon waaien of dat er haaien aan zouden spoelen hoorden we meerdere keren maar daar kon ik alleen maar om lachen! Doordat er heel wat mensen aanwezig waren in het hotel vond ik het juist leuk om er te zitten want op deze manier kon ik snel nieuwe mensen ontmoeten en hen vragen hoe het er hier aan toe gaat. De hurricane pakte voor mij dan ook eigenlijk positief uit ook al had het natuurlijk heel anders af kunnen lopen want de gevolgen op andere eilanden logen er niet om (Grand Turk voor 5weken zonder stroom bijvoorbeeld). Ook werd tijdens dit weekend een nickname voor mij bedacht door een paar jongens; namelijk SHORTY! Ja verrassend he…en omdat ze mijn naam niet helemaal goed kunnen uitspreken noemen de meeste mensen mij Rihanna waardoor sommigen na het voorstellen dan zeggen; leuk om je eindelijk eens in het echt te ontmoeten!…of…kun je ook zingen?! (helemaal omdat deze zangeres van Jamaica komt) Verder komen de namen als “Sweety” en “Beauty” ook regelmatig voorbij als je in de winkel staat of over straat loopt, nee aan aandacht geen gebrek...
De maandag na de hurricane was het eindelijk weer vertrouwd om veilig buiten te lopen. ’s Ochtends zou er een meeting zijn maar achteraf bleek dat alleen voor een bepaalde afdeling te zijn waardoor Annet en ik maar gewoon weer naar de afdeling Accounts zijn gegaan om te kijken of daar werk viel te verrichten. Al snel bleek dat er geen enkele schade was en dus mochten wij alle vuilniszakken weer van de computers en overige spullen halen. Na alles weer wat gefatsoeneerd te hebben op de afdeling kregen wij te horen dat we voor 12:00 uur moesten uitchecken en terug konden naar ons appartement. Omdat we niet wisten dat we zo vroeg al uit moesten checken gingen we als een speer naar onze kamer om alsnog alles snel in te pakken en naar de front desk te gaan. Na het uitckecken was er helaas niemand die ons een lift kon geven naar R&R waardoor we in de brandende zon met al onze tassen moesten lopen, maar goed we hadden immers de hurricane overleeft dus dit zou ook wel lukken. Aangekomen bij ons appartement bleek er alleen maar een plas water in de woonkamer te liggen en was er nog geen stroom aanwezig, gelukkig was ons appartement er dus ook goed vanaf gekomen! Doordat de houten platen nog steeds voor alle ramen zaten getimmerd konden we alleen maar iets zien als de deur open stond en dus gingen Annet en ik, net als in Groningen, op een stoel voor het appartement zitten waar andere mensen vervolgens nog al raar van opkeken (zo’n blik van; wat zijn jullie aan het doen???!!) Gelukkig was er na een half uur wel ineens weer stroom waardoor we niet nog een nacht in het hotel hoefden te slapen. Na een korte pauze zijn we weer terug gegaan naar het werk waar ik een hele middag op de afdeling inkoop heb gezeten waar ik meegekeken heb hoe daar de kosten vergeleken en gecontroleerd worden van de containers met voedsel. De man waarbij ik mee moest kijken was een gezellige Jamaicaan en vond het maar wat leuk om een Hollandse meid bij zich te hebben, we hebben dan ook de hele middag gezellig zitten praten en dus verder bijna niets uitgevoerd! Behalve de gezelligheid had ik ook weer iets nieuws geleerd over de afdeling inkoop waardoor het dan toch nog een beetje een leerzame middag was.
De dinsdag was iedereen weer druk bezig met alle werkzaamheden op het resort om de gevallen bomen, blad etc op te ruimen. Ondanks dat er niet veel schade was (vergeleken bij Grand Turk) leek het resort op één grote chaos, zwembaden lagen vol met blad en stoelen, het strand was voor een groot deel kapot geslagen door de golven en de paden rondom het resort lagen vol rotzooi.
Op Accounts was minder werk te doen waardoor Annet en ik met nog meerdere vrouwen moesten gaan balansen in de winkels. Iedereen werd in een team van 2personen ingedeeld, ik werd ingedeeld bij een Spaanse die natuurlijk een behoorlijk accent had en het moeilijk was om haar goed te verstaan terwijl er geen enkele fout gemaakt mocht worden. Aan het einde van de dag kon ik geen getal meer zien of horen! De winkel bestond uit een kleding gedeelte en een giftshop gedeelte waardoor we die woensdag er ook nog een hele dag mee bezig zijn geweest. Na onze werkdag zijn we niet direct naar huis gegaan maar hebben we heerlijk op de steiger aan het strand gelegen, uitzicht op een helderblauwe zee, kleine vissen in het water en een ondergaande zon!(al jaloers?) Een perfect moment om de werkweek te breken....
Donderdagavond werd ik gebeld door een vriend met de mededeling dat zijn zus was neergestoken en of wij zin hadden om met hem naar de bios te gaan. Ik dacht eerst dat ik hem niet goed verstond dus toen hij er wat uitgebreider over vertelde werd mij duidelijk dat ik het echt goed gehoord had en dat het allemaal was gebeurd om jaloezie. Ten eerste was ik verbaasd door zijn verhaal dat hij mij dat ging vertellen, maar toen vroeg hij ook nog eens heel gewoon of we mee gingen naar de bios. Zo netjes als wij zijn besloten we om met z’n 3en met hem mee te gaan.. De bioscoop viel me echt 100% mee, het zag er netjes uit en het was er groter dan ik dacht! Aangezien de jongen wat aan de late kant was, was de film helaas al begonnen maar gelukkig was het een simpele film met veel vechtwerk dus ook niet moeilijk om alsnog in het verhaal te komen. Na de film zijn we direct naar huis gegaan aangezien we de volgende dag weer om half 7 op moesten staan. De vrijdag was een rustige dag, na het werk hadden we wilde plannen om te gaan feesten maar aangezien we geen vervoer terug konden vinden hebben we de avond voor de tv doorgebracht.
Op zaterdag hadden we dan eindelijk tijd om eens wat meer te zien van het eiland, s’ middags zijn we met z’n 3en eerst naar de bank geweest want ik had inmiddels mijn eerste check al binnen! Na dat geregeld te hebben besloten we om te voet verder te gaan op zoek naar leuke winkeltjes. We vonden uiteindelijk een paar kleine simpele winkeltjes bij elkaar waar we een tijdje rond hebben gehangen. De zondag is onze vaste stranddag vandaar dat we dan ook de hele middag op het strand hadden gelegen. Aan het einde van de middag zijn we naar een ander deel van het strand gegaan waar een groep vrienden van Beaches cricket aan het spelen waren. We hadden toen super mooi uitzicht op de zonsondergang zoals jullie ook op de foto’s kunnen zien! Later hebben we met z’n allen gezwommen bij maanlicht, moeilijk hoor om dan de mensen te onderscheiden van elkaar… Na het zwemmen werden we door een paar jongens uitgenodigd om wat te komen eten wat vooral uit pittig Jamaicaans voedsel bestond maar prima te eten was! Deze avond kregen Annet en ik ook een zelf gemaakte ketting met de kleuren van Jamaica, Petra had al een leuk armbandje in dezelfde kleuren. Sindsdien wordt er aan mij nog wel eens gevraagd of ik een Jamaicaan ben ook omdat ik nog een armbandje vanuit Jamaica zelf draag, naja en dan kijk ik ze wel wat onnozel aan van hoezo zie ik er zo uit dan nee toch??!!
De 3e week
Deze week was er niet veel gebeurd en bestond de week vooral uit werken op de afdeling Accounts waar ik steeds weer iets nieuws mocht doen. Die dinsdag trok Petra bij ons in aangezien de twee andere Nederlandse meiden waar ze mee samen woonde al terug waren gegaan voor de hurricane. Woensdagavond kregen we gezellig bezoek van de Jamaicanen waarbij we ook gegeten hadden en besloten ze om ons die vrijdag mee te nemen naar een club wat heel wat anders was dan hoe ik het gewend ben natuurlijk. De club was klein maar daardoor wel erg knus en gezellig, iedereen danste en de muziek was helemaal naar mijn smaak dus had me prima vermaakt!! Het enigste waar ik nog wat aan moet wennen is die sterke Jamaicaanse rum die ze hier op het eiland schenken haha…
In het weekend moesten er weer boodschappen gedaan worden wat in het begin wel komisch was aangezien ze hier alles inpakken in plastic tasjes waarna je alles mee moet zeulen in een jidney. Bij de kassa staat altijd iemand om alle boodschappen in te pakken waar ik in het begin wel aan moest wennen want normaal doen we dat gewoon zelf maar goed het is hun baantje waardoor het raar staat als ik ga helpen. Op zondag hebben we lekker de hele middag weer op het strand gelegen en besloten we om ’s avonds eens een keer uit eten te gaan. We zijn die avond naar een restaurant geweest op een ander resort dat er super mooi uitzag, we zaten bijna aan het strand maar konden de zee helaas niet zien omdat het donker was! We hebben toen heerlijk gegeten wat vooral uit vis bestond, op het eiland hebben ze ook een Conchfarm (vis uit zo’n hele mooie grote schelp, komt nog wel op een foto) waardoor je in elk restaurant wel verschillende gerechten kunt krijgen met Conch.
De 4e week
Deze week gingen Annet en ik eens opzoek naar de plek waar we elke week dinsdag muziek vandaan hoorden komen. Het bleek na een tijdje lopen aan het einde van de straat te zijn waar we vooral de lokale bevolking tegen kwamen i.p.v. Jamaicanen. We hadden al snel gezien dat het niet wat voor ons was aangezien we nogal nageroepen en aangestaard werden, op de terugweg liepen er twee mannen mee waarvan eentje één of ander eng beest in een boekje had gestopt. We werden ook uitgenodigd om een spel te spelen en een joint met ze te roken maar daar hebben we maar hartelijk voor bedankt haha… Zulke aparte ontmoetingen maken mijn verblijf hier wel leuk aangezien ik dan ook echt met de lokale bevolking in aanraking kom. Die donderdag hebben we kennis gemaakt met een nieuwe stagaire, een meisje van Barbados die hotelmanagement studeert. Vrijdags waren Petra, Annet en ik alle drie vrij aangezien het een nationale feestdag was. We zijn die dag mee gaan vissen met nog meer Beaches personeel wat een erg leuke ervaring was! In het begin waren de golven wat hoger en aangezien wij natuurlijk weer voorop het dek stonden waren onze kleren al snel nat maar goed die heerlijke zon maakte alles snel weer droog :D Het vissen zelf gebeurde niet met een professionele hengel maar gewoon met een rol visdraad, vishaakje en een stukje vis eraan om vervolgens de zee in te gooien! Na een tijdje gekeken te hebben hoe iedereen de ene na de andere mooie vis gevangen had vond ik het tijd om het ook eens zelf te proberen. Er was nog een rol visdraad plus vishaakje over dus hoefde alleen nog maar een stukje glibberige vis eraan te prutsen. Ik had al even om me heen gekeken wie de meeste vis aan het vangen was dus ben naast diegene gaan staan in de hoop dat ik net zoveel zou vangen. Na een tijdje te wachten werd er tegen mij gezegd dat ik het draad meer moest laten zakken en nadat ik dat had gedaan voelde ik wat aan mijn lijn trekken en ja hoor ik had mijn eerste vis gevangen! Ik helemaal blij natuurlijk maar eenmaal de vis boven water gehaald te hebben bleek het een klein rood visje te zijn. De jongen naast mij had de grootste lol daardoor waardoor ik maar zei; Hé een klein visje voor een klein meisje ja! Naja daar was hij dan ook wel weer mee eens ;) ik had inmiddels wel wat meer hoop gekregen dus snel een nieuwe klaargemaakt en hoppa de zee weer in. Deze keer kreeg ik wat meer hulp en moest ik af en toe twee lijnen vasthouden maar het wachten werd goed beloond want deze keer had ik een mooie grote vis gevangen waardoor ik degene was die kon lachen! Natuurlijk ging het niet elke keer goed en had een gemene vis zelfs mijn haakje meegenomen maar goed ik had in totaal drie vissen gevangen waar ik best tevreden mee was ondanks dat mijn buurman een hele zak vol had. Het was een super leuke dagbesteding, heerlijk de hele dag in de zon op een helderblauwe oceaan met hele mooie vissen! ’s Avonds kwamen twee vrienden langs, die ook mee waren geweest, om de vis te bereiden waarna we vervolgens met z’n allen heerlijk hebben gegeten, ik kan jullie vertellen dat zo’n verse vis erg lekker is.
Na de hele zaterdagmiddag geluierd te hebben op het strand was er ’s avonds een feest in het sportpark downtown waar we uiteraard naar toe gingen! Omdat het al redelijk vroeg begon konden we op de heenreis een jidney nemen, maar toen er een jeep stopte bleken er twee blanke mannen in te zitten die ons wel een lift wilden geven. Ze kwamen op mij over als mariniers maar dat waren ze dan toch weer niet, eentje kwam uit Zuid-Afrika en de andere uit de VS. Ze hadden beiden erg veel praatjes dus we hadden elkaar al eens aangekeken van bij wat voor mensen we nu weer beland zijn?! Eerst moesten we nog even de bank overvallen voordat we konden feesten maar zoals je altijd weer zult zien werkten de pinautomaten niet en moesten we het doen met in totaal 15 dollar en dat is niet veel als 1drankje al 6 a 9 dollar kost! Eenmaal bij het sportpark aangekomen waren we eerst met z’n allen een drankje gaan doen in de kroeg ernaast. Één van de twee mannen was net zo klein als ik en natuurlijk werd ik weer de dansvloer opgesleept om één of andere stijldans uit te voeren met een rood hoofd aangezien we op dat moment de enigste waren.. Na een tijdje wilden we graag het sportveld op omdat daar de meeste vrienden van Beaches waren en we niet de hele avond met die twee mannen opgescheept wilden zitten. Al snel bleek dat we aan de verkeerde kant van het veld stonden en de ingang dus aan de andere kant was, maar blijkbaar kon het die twee mannen niets schelen want alsof ze geld teveel hadden kochten ze de bewaker gewoon even om zodat we door de achteringang naar binnen konden! Al met al was ons begin van de avond erg lachwekkend begonnen want na nog geen vijf minuten hadden de twee mannen het alweer gezien en zijn ze vertrokken naar een club. Het feest was super gezellig veel bekenden en erg leuke muziek, aan het einde van de avond kwam er een bekende tweeling van Jamaica optreden genaamd de “Twin of Twins”. Het optreden bestond vooral uit cabaret waar wij natuurlijk weinig van mee kregen, we waren dan ook zo’n beetje de enigste die niet echt mee stonden te lachen, behalve dan de grap over Michael Jackson want die begreep iedereen wel haha.. Na het optreden zijn we om de beurten nog met ze op de foto gekomen ook al konden ze voor ons net zo goed hepi en lepi zijn. Tot vandaag hebben we helaas nog steeds niet de foto’s gezien hopelijk krijgen wij ze nog voordat we terug gaan want het waren wel komische artiesten om te zien!
Zoals jullie wel kunnen lezen maak ik hier genoeg leuke en lachwekkende dingen mee en ben dan ook al helemaal ingeburgerd. In het volgende verhaal zal ik ook wat meer over mijn stage vertellen want daar viel de eerste twee maanden weinig over te vertellen omdat het resort gesloten was tot 15 november. Ik kan alvast vertellen dat ik nu op mijn derde afdeling zit en al heel wat meer geleerd heb dan in de eerste twee maanden. Het hotelwereldje bevalt me erg goed en ben er dus achter gekomen dat het echt iets voor mij is kortom, het studeren zal voor mij nog niet afgelopen zijn na deze studie haha..
Ik hoop jullie allemaal (eindelijk) weer wat op de hoogte gebracht te hebben van mijn gebeurtenissen hier en ik zal proberen om vanaf nu af aan mijn site bij te houden!!!!
Heel veel liefs,
Rayenne.
09 December 2008 - 18:36
Ank:
Heee!
Eindelijk weer bericht :P
Fijn dat je het zo mooi hebt daar en zoooo bruin bent.
Liefs -
09 December 2008 - 19:19
Rianne En Lisan:
Aaah wat een vieze vissen!! hihi Heb je die zelf gevist?
Fijn om te horen dat het allemaal goed met je gaat!
Heb je nog heel veel te vertellen! Zit nu een weekje in Nederland (ga morgen weer terug..), zal je snel mailen en alles uitleggen!
Je ziet er al lekker bruin uit op de foto!
Nog maar 2 maandjes en we zien elkaar alweer!!
Fijne tijd nog en tot mails :)
Dikke kus en knuffel van Rianne en Lisan -
09 December 2008 - 19:32
Gerko Hester:
Hallo Rayenne!
Wat maak je veel mee! Ik ben erg jaloers. Ik hoop dat je nog veel moois mag beleven!
groeten,
Gerko -
09 December 2008 - 20:21
Ilse:
Hay! Wauw lekker lang verhaal.. :) Leuk om te lezen! Have fun! Xx -
10 December 2008 - 08:22
Suzanne:
Hee Rayenne!
Wat leuke een verhaaltje van jou! Zo te horen heb je het goed naar je zin! Stuur je snel een mail!
Liefs -
10 December 2008 - 13:06
Majoke:
Aaaahhh!! Mooi dat je het zo naar je zin hebt, topper!
Tot horens!:D -
13 December 2008 - 14:14
Bert:
geweldig om tehoren dat je het zo naar je zin hebt. ik heb je verhaal met veel plezier gelezen.coco looptop het moment by rutger deze zal my vanavond terug bellen 13.12 08 over deverkoop van haar. verder gaat het hier goed. cirsten wordt per 1.1.09 lid van de ryvereniging .in jan de eerste wedsrydt dressuur.verder wens ik je een heel gezelige en goed kertfeest toe met veel plezier. wy vieren eerstekerst dag hier .het zal wel kaal zyn zonder je maar goed misschien spreken wy mekaar wel via de wepcam.de groetjes van iedereen hier inc barbera -
13 December 2008 - 15:40
Oma Hester.:
hallo Rayenne.
Jouw nieuwe verhaal gelezen .Pas op voor de
mannen he.
een leuk verhaal weten
wij toch even weer iets.Het is hier akelig
koud.Bij jullie is het be
ter he.Stuur nog wel eens
een mailtje.
Dag Rayenne van Oma Doei.
eeE -
15 December 2008 - 09:54
Lisa:
Super om te horen allemaal!
Leuk om weer even een heel klein beetje up to date te zijn! ;)
Ga je gauw weer mailen meid!
Xx -
28 December 2008 - 13:12
Poulien:
Ha Rayenne, wat een heerlijk verhaal! Leuk om te horen dat jij het zo naar je zin hebt. Hier is alles goed.Dikke smok van mij en Luuk, Jesper en Jurjen natuurlijk! -
29 December 2008 - 18:36
Oma Hester.:
Hallo Rayenne.
Wij willen jouw een goed
einde en een knallend
begin wensen voor het nieuwe jaar.Jullie vieren
het wel toch.Doe nog wel
een mailtje volgende keer.Rayenne de Groetjes
van Oma en Opa .Met alvast een Nieuwjaarszoen.
Doei. -
01 Februari 2009 - 13:21
Lotte:
rayenne, ik heb even tijd gevonden om je hele verhaal te lezen. indrukwekkend zo'n hurricane in de buurt zeker? maar mooi dat je er zo lekker hollands' nuchter onder blijft haha.. mooi om te horen en te zien dat je je goed vermaakt en dat er ook nog wel enigszinds wat te beleven valt daar qua kroegjes/feestjes enzo..
ben benieuwd naar je volgende verhaal. en als je in nederland bent weer doen we een keer een borrel goed?
liefs lotte
have fun!