Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Rayenne

18 September 2008 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town

De eerste week!

Eindelijk dan mijn eerste verhaal vanaf Turks & Caicos, door het slechte weer van de eerste weken hadden we hier geen internet en toen we dit nog wel hadden, wilde de site zich niet openen. Maar goed des te meer ik jullie nu kan en ga vertellen! Want ik loop nu natuurlijk héél erg achter…

De heenreis is allemaal goed verlopen zonder enkel probleem, zelfs alle koffers zijn tegelijk met ons aangekomen (altijd fijn natuurlijk). Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Providenciales regende het echt pijpenstelen, alsof het eiland wilde zeggen; “Hello girls from Holland!”
Nadat we de laatste papieren hadden ingevuld gingen we op zoek naar onze koffers die vervolgens tot onze verbazing door een man behulpzaam naar de auto werden gebracht. Buiten stonden twee mensen van Beaches op ons te wachten die ons met zo’n mega Amerikaanse bak naar het resort brachten. Doordat de stroom in het appartementencomplex uitgevallen was mochten we de eerste nacht in een luxe hotelkamer verblijven met elk een eigen tweepersoonsbed en een geweldig uitzicht…we hadden dan ook niets te klagen! Na de lange reis waren we beiden erg kapot dus na een warme douche zijn we maar direct gaan slapen. De volgende ochtend moesten we ons melden bij de front desk waarna we overgeplaatst werden naar het appartementencomplex, op loopafstand naast het resort zelf en waar ook Petra en overig personeel wonen. Het appartement van Annet en mij zit direct aan de voorkant, hebben beiden een eigen slaapkamer, eigen badkamer, de zitkamer met de keuken erbij is lekker ruim en jawel we hebben hier ook een zwembad! Kortom, we kunnen ons prima redden hier. Aangezien we pas na het weekend konden beginnen met werken moesten we ervoor zorgen dat we eten en drinken in huis hadden, gelukkig was Nicole een Jamaicaanse collega (het grootste deel van het personeel is Jamaicaans) bereidt om met ons naar de supermarkt te gaan. Als we ergens naar toe willen maken we gebruik van het grappige taxisysteem hier, namelijk een Jidney, dit zijn illegale taxi’s waarmee je voor 2 dollar p.p. ergens naar toe kunt. Wil je er gebruik van maken dan ga je gewoon aan de kant van de weg staan tot er een auto toetert, je steekt je hand uit en de Jidney stopt, de auto’s zijn erg gammel maar de chauffeurs zijn vriendelijk en maken graag een praatje met je, het is een erg komisch systeem…;)
Doordat het weer slecht was (een tropische storm) konden we vrij weinig waardoor we drie dagen in huis hebben gezeten, maar goed ik kon daardoor wel even lekker bijkomen voordat ik aan het werk moest. Die maandag zou dan mijn eerste werkdag zijn maar na een gesprek te hebben gehad met de manager van H&R konden we weer naar huis om ons vervolgens wat te vervelen in het appartement. Tijdens het gesprek kregen we te horen dat we dinsdag moesten beginnen op de afdeling Accounts waar we voor een maand aan de slag kunnen aangezien we elke maand weer op een andere afdeling komen. Onze shirts zien er ontzettend mooi uit zoals jullie op de foto’s nog wel te zien krijgen haha…het werk op deze afdeling is wel aardig te doen gelukkig. Het werk wat ik moet doen is vaak verschillend, de ene keer is het gegevens invoeren over financiële zaken en de andere keer weer checks ordenen van personeel, kortom ik ga elke dag met dollartekens in mijn ogen weer naar huis ;)…ik begin steeds om 8:00 uur en tot nu toe gestopt om 19:00 of 18:00 maar dat wordt 17:00 uur, redelijk lange dagen, ’s avonds lig ik dan ook op tijd weer in mijn bedje (naja bedje, ik slaap in een kingsizebed (A))
Het 2e weekend zat ik in de loby bovenin het hotel met al het overige personeel en sommige familieleden van hen omdat er buiten een hurricane over het eiland tekeerging. De hurricane viel in de cat. 4 waardoor de mensen hier vrij zenuwachtig waren over hoe het allemaal af zou lopen, de ramen waren dicht getimmerd met houten platen en de deuren allemaal op slot gedraaid. Omdat het eiland op zeeniveau ligt en er hier geen riolen zijn was de kans groot dat vele huizen waterschade op zouden lopen. Verder hebben we tot nu toe ook wel enkele dagen mooi weer gehad en ik kan zeggen dat het hier dan bloedje heet is (ook te warm om overdag te gaan zonnebaden…)
De vrijdag na aankomst hebben we al onze eerste party gehad op een Catamaran wat een super leuke ervaring was, onder ons een helder blauwe zee, boven ons een mooie sterrenhemel en in de hand Jamaicaanse rum of iets anders :D:D(wat wil een mens nog meer) het feest ging uit van de afdeling watersport waar we meteen wat mensen van hebben leren kennen!
Een deel ging nog naar een club maar wij zijn netjes naar huis gegaan, was toen ook nog best moe van de reis en tja door die alcohol kon ik helemaal slapen als een ….natuurlijk.

Ik hoop dat jullie het hier even mee kunnen doen want heb niet zoveel tijd om al mijn gebeurtenissen bij te houden, doordeweeks zit ik al de hele dag voor de pc op het kantoor dus dan ben ik blij als ik dat ’s avonds even niet hoef ;).. ben al wel bezig met mijn tweede verhaal dus jullie horen snel weer van me! Hebben ook al wat mooie foto’s gemaakt dus die zal ik een dezer dagen er ook opzetten (internet is traag dus kost veel tijd, helaas)

Veel liefs,
Rayenne

• 18 September 2008 - 05:41

Berry:

Via andere bronnen blijven we gelukkig ook op de hoogte maar dit is toch wel erg leuk om te volgen!
    Knuffel uit IJhorst!

• 18 September 2008 - 08:09

Lisa:

Heeey Meissie,
    Gelukkig weer wat van je gehoord! ;) Vind leuk dat je alsnog je verhalen over aankomst etc. heb geschreven ook al hadden we er al wat van gehoord..
    Ben benieuwd naar de foto's! :D
    Liefs..

• 18 September 2008 - 08:50

Rowan:

Hay meid!

Ik had je oma ook al gevraagd hoe het met je ging, dus heel leuk dat er nu wat op je site staat. Je had flink wat in te halen ;). Leuk om dit even te lezen.

Liefs

• 18 September 2008 - 11:28

Thomas:

Hey Rayenne:D

Dit klinkt wel super allemaal zeg! mooi avontuur.

Nog veel plezier daar en ik zit te wachten op de fotos!!:D

XX Thomas

• 18 September 2008 - 13:31

Melanie:

Hee Meis!!

Ik heb gelukkig al leuk contact met je gehad, maar toch wel fijn om nu wat uitgebreider te lezen wat je allemaal al hebt gedaan daar en wat je de komende weken te wachten staat.. Ga zo door!! En vooral.. GENIETEN daar he ;)

Xxx..

• 18 September 2008 - 16:37

Fluffie:

Heej lieve Rayenne!
    Ik zit nu dik illegaal op internet, omdat ik dat op stage eigenlijk niet mag.. dus kan het berichtje niet te lang maken! Je hebt het wel naar je zin dus?! Jij ook lekker stappen met je voetjes in het zand onder de palmbomen en de sterren? GEWELDIG! Wij drinken hier alleen geen alcohol.. vinden we beetje eng! Maar gelukkig zijn we beiden prettig gestoord ;) Al mooie locals versiert?? :P

Hoe is je stage? Wat leuk dat je elke maand op een andere afdeling staat.. dan zie je tenminste ook nog eens wat! Mijn stage valt nog beetje tegen.. mag niet internetten en een opdracht is er ook nog steeds niet :S hoop dat er snel verandering in komt! Gelukkig slepen de weekenden en Lianne me erdoor heen :)

Meis! Ik ga je snel een mailtje sturen

Mis je veel plezier daar en een dikke kus!

• 18 September 2008 - 16:41

Marianne:

Heeey Meiss!!

Wat een super leuk verhaal zeg!!:D Je hebt nu al veel meegemaakt en je bent er nog niet zo heel lang.. Lijkt me leuk je volgende verhaal te lezen en ik ben nu ook wel heel erg benieuwd naar je foto's hoor!!! ;)

Heel veel plezier nog verder!! :D

Liefs..

• 19 September 2008 - 12:30

Gerla:

Heeej!
    Leuk om alles te lezen, jij gaat daar een supertijd tegemoet!
    volgje,
    xxx

• 19 September 2008 - 14:08

Hilde P.:

Stuur de stormen rond de Turkse Caicos eilanden maar even ergens anders heen, en geniet van je stage in warm lekker- land.

Leuk verhaal hoor, goed bezuuugg!

Nog mooie jongens daar? :D
    Haha

Doegie

• 19 September 2008 - 14:12

Alex:

Hee had laatst gehoord van deze site en dacht moet ff kijken:)

Ma nu heb je iig het ergste achter de rug, kan et alleen nog maar beter worden...?

Veel plezier daar en maak er wat moois van:)

xx

• 22 September 2008 - 20:11

Poulien:

Wat leuk om dit te lezen, blijf het volgen!

• 23 September 2008 - 14:36

LUKA:

Rayenne,
    heb je het leuk in je nieuwe huisje? Ik mis je, liefs Luka

• 23 September 2008 - 14:37

Paula:

Lieverd,

Wat leuk om zo'n uitgebreid bericht van je te lezen. We leven met je mee! Liefs, Paula

• 28 September 2008 - 08:37

Bertus En Willemien:

Op zondagmorgen even gekeken hoe het weekend bij jou is geweest, hier is het weer gezellig geweest. Wij wachten vol belangstelling op je volgende bericht.

• 30 September 2008 - 09:44

Ria:

he leuk om te lezen hoe het daar gaat
    fijn dat die windhoos niet jullie ook te pakken kreeg
    we hebben alles gevolgd via de kranten
    we wensen je veel plezier enneh die rum he??
    groetjes en werk ze

• 01 Oktober 2008 - 12:29

Lotte:

RAYEN! oh my god.. ik wist wel dat je naar het buitenland ging binnenkort maar ik wist helemaal neit dat je er al een paar weken zat! ik schaam me diep;) haha. maar nu weet ik het, kan ik mooi je site volgen!! super gaaf zeg. ik had het al tegen je gezegd, is vast een super leuke ervaring zoiets.. ik ben heel benieuwd naar je volgende verhaal!! geniet ervan!!

liefs lotte

• 06 Oktober 2008 - 15:21

Marrit:

Wat fijn dat je het daar naar je zin hebt,
    En leuk dat je steeds van afdeling veranderd. :d
    Ben benieuwd naar je volgende verhaal en je foto's.

Veel liefs.

• 14 Oktober 2008 - 18:38

Ria:

namens iedereen hier de hartelijke groeten ,hier gaat het goed maar we missen je echt wel
    't is nou nog mooi weer maar de herfst komt eraan groetjes
    zijn benieuwd naar je avonturen daar pas op met de rum he !!